סטודנט ישראלי זכה במקום בתוכנית SUMMER OF HPC של PRACE

24.06.2013

אנו גאים להכריז כי סטודנט צעיר ממחלקת גיאופיזיקה באוניברסיטת  תל אביב  זכה במקום נחשק בתוכנית Summer of HPC של PRACE. מוטי בוטרשווילי יבלה את הרוב קיץ 2013 בקופנהגן, בצוות הפרויקט שעובדת על האצת חישובים בתוך פרויקט CCSM4 בשימושGP-GPU  ” במכון Niels Bohr שבאוניברסיטת קופנהגן (UCHP).

הצעת הפרויקט היא שימוש ב- GP-GPU כדי לענות על הביקוש הגובר לחישובים של ה- Community Earth System Model  (CESM). CESM הוא מודל אקלים המבצע סימולציות האקלים של כדור הארץ בעבר, בהווה ובעתיד. על מנת  לשפר הסימולציות, הרזולוציה והמורכבות של המודל גדלות בהתמדה, ובכן מגביר את הביקוש לכח חישובים.

מוטי יצטרף לצוות CCSM4 שמנתח ומזהה פונקציות שעשויות להועיל בביצוע פעולות אלה מ- GP-GPU.

מוטי שמח במיוחד להיות זה שנבחר לפרויקט זה מכיוון שהנושא מאד רלוונטי לעבודתו הן מצד הטכנית והן מנקודת מבט מדעית בעבודתו כסטודנט ל תואר שני בגיאופיזיקה.

הצוות יפרסם עדכונים בבלוג של ה-Summer of HPC  ובדף הפייסבוק, כמו כן גם מחב”א ידווח על התקדמותו בהמשך.