לראשונה הושק פורום ענן בינאוניברסיטאי

ב-14 בפברואר 2018 התקיימה פגישתו הראשונה של פורום ענן בינאוניברסיטאי. 15 אנשי IT מהאוניברסיטאות בישראל התאספו לפגישת עבודה בנושא מחשוב ענן. הפגישה נערכה בהנחיית אייל אסטרין, ארכיטקט הענן של מחב”א.

הדיונים עסקו בשירותי הענן המוצעים ע”י מחב”א, יישום מסגרת GÉANT בישראל, טיפים לניהול סביבות AWS ועלויות של Microsoft Azure. הדיונים התמקדו באתגרים הייחודיים של השימוש בפתרונות מבוססי ענן על ידי חוקרים, בדגש על תקציבים, הקצאות ואבטחת מידע.

מחב”א הביע את כוונותיו לתמוך ולעבוד לצד המוסדות כדי למקסם את היתרונות של שירותי ענן ואת הערך המוסף של מסגרת GÉANT בשוק.

גולת הכותרת של הפורום היתה הוכחת ישימות של תהליך הקמת סביבות HPC ב-Azure  אשר הוצגה על ידי עידו ימיןממכון ויצמן.

פורום הענן הבינאוניברסטאי כבר מסנכרן יומנים ולו”ז לשנת 2018 כדי לקבוע מפגשים שיתקיימו אחת לחודשיים, כמו גם להזמין עמיתים אחרים. להצטרפות אנא צרו קשר עם מחב”א.