אודות מחב”א

מחב”א – מרכז החישובים הבינאוניברסיטאי, הינה עמותה ללא מטרות רווח, אשר נוסדה על ידי אוניברסיטאות המחקר בישראל. העמותה עוסקת בשירותים בתחומים הטכנולוגיים – תשתיות תקשורת ומחשוב, שרותי מידע דיגיטלי, יישומים ואפליקציות, וטכנולוגיות למידה. עשייה זו יוצרת יתרון לגודל בעולמות הטכנולוגים במגזר האקדמי: חיסכון כספי, ייעול, הפחתת העלויות המנהליות ופישוט תהליכים בירוקרטיים, ייעול תהליכי הקמת תשתיות, שימוש בפרקטיקות טובות קיימות ועוד.

מחב"א מספקת את שירותיה דרך מרכזי מחשוב ומרכזי טכנולוגיה לאוניברסיטאות ולמגזר האקדמי בישראל. השירותים ניתנים לעשרות אלפי חברי פקולטות אקדמיות, סטודנטים וחוקרים בישראל. מחב"א מקדמת שיתוף פעולה בין החברים בה ובין המוסדות ויחידות הלמידה, המחקר ומרכזי פיתוח. מחב"א מיישמת, מפעילה ומתחזקת את הרשת הלאומית למחקר וחינוך ה-NREN  של ישראל.

למחב"א שיתופי פעולה עם גופים בינלאומיים רבים. מחב"א חברה בGÉANT‏ – תשתית התקשורת הכלל-אירופית האמינה והאולטרה-מהירה, המספקת שירותים לקהילת המחקר והחינוך האירופית. מחב”א חברה בPRACE‏ השותפות למחשוב מתקדם באירופה, המאפשרת מחשוב עתיר ביצועים, באמצעות משאבים עולמיים לחוקרים ישראלים.