אודות מחב”א

shelet-2

מחב”א – מרכז החישובים הבינאוניברסיטאי, הינו עמותה ללא מטרות רווח, אשר נוסדה על ידי אוניברסיטאות המחקר בישראל. העמותה עוסקת בתשתיות תקשורת ומחשוב, שרותי מידע דיגיטאליים, רכש משותף וטכנולוגיות למידה. מחב”א מיישם, מפעיל ומתחזק את הרשת הלאומית למחקר ולחינוך (NREN) של ישראל. מחב”א גם מקדם שיתוף פעולה בתחומים אלו – בין המוסדות החברים בו, ובין מוסדות מחקר ומוסדות בתעשייה.

מחב”א מספק כיום שירותים לאלפי חברי פקולטות אקדמיות, כ-120,000 סטודנטים בשמונה האוניברסיטאות בישראל ולאלפי סטודנטים במכללות אזוריות ובמכללות למורים, כמו גם לחוקרים בארגוני מו”פ רבים בישראל.

מחב”א משתף פעולה עם גופים בינלאומיים רבים. מחב”א חבר ב-PRACE‏ (השותפות למחשוב מתקדם באירופה‏), המאפשרת מחשוב עתיר ביצועים דרך משאבי מחשוב ברמה עולמית לחוקרים ישראלים, וב-GÉANT‏ – תשתית התקשורת הכלל-אירופית האמינה והאולטרה-מהירה, המספקת שירותים לכל קהילת המחקר והחינוך האירופית.

וויקפידיה: http://en.wikipedia.org/wiki/IUCC

חברו אם מחב”א