חוקר מאוניברסיטת תל אביב זוכה במענק תכנית חדשנות של GÉANT

פרופ' יהודה אפק מאוניברסיטת תל אביב זכה במענק מחקר במסגרת תכנית החדשנות GÉANT 2021. התוכנית מיעודת לתמיכה במחקר על פיתוח ראשוני, הוכחת קונספט, או בדיקת רעיונות חדשים. נושאי המחקר הם בנושאים השייכים של קהילת GÉANT . מחב"א מייצגת את ישראל בארגון GÉANT, תשתית התקשורת הכלל-אירופית האמינה והאולטרה-מהירה, המספקת שירותים לקהילת המחקר והחינוך האירופית.

פרופ' אפק, ועמיתיו פרופ' ענת ברמלר-בר מהמרכז הבינתחומי הרצליה, ודניאל דובניקוב, סטודנט לתואר שני באוניברסיטת תל אביב, חוקרים שיפור של מערכת שמות דומיין (DNS), המערכת הקריטית ביותר לפעולת האינטרנט, כל גישה לדף או משאב אחר תלוי בה. המחקר החל ונתמך גם ע"י קרן המרכז למחקר סייבר בינתחומי ע"ש בלווטניק (Blavatnik Interdisciplinary Cyber Research Center, Tel Aviv University (ICRC)).

אמנם הוצגו  בשנים האחרונות מנגנונים חדשים ושונים במערכת ה-DNS, על מנת לפתור בעיות אבטחה ואותנטיות. אבל בעוד כל אחד מהם פותר בעיה מסוימת הוא פותח דלת לבעיה חדשה. המחקר הנכחי עוסק בפגיעויות הידועות ביותר ובנושאים הקשורים לפרוטוקול ה-DNS בחלק בין resolvers ו-authoritative servers. המחקר כולל תכנון של מנגנון הגנה אדפטיבי המבודד באופן אוטומטי את הקישורים העמוסים ביותר והסובלים ביותר בזמן מתקפת עומס, ומחזק את הקישורים האלה עם פרוטוקול חלופי המגביר את ה-throughput תוך שמירה על אותנטיות התגובות, שלמות השרת,  ואינו מאפשר zone walking attacks.

המחקר השאפתני מתחיל בניתוח חולשות ופגיעות שונות, על testbed  ניסיוני. לאחר ניתוח ומדידת הביצועים והחולשה של חלקים שונים ויישומים שונים של המערכת, התכנון הוא לפתח פתרון אדפטיבי. לאחר הטמעת אב-טיפוס, הצוות יבצע PoC לפיתוח החדש.

התוצאות של המחקר צפויות לשפר את החוסן של מערכת ה- DNSולאפשר את עמידותה בפני התקפות שונות.